“Wij willen mensen een menswaardig bestaan geven”

Stichting Quiet

Stichting Quiet: “Wij willen mensen een menswaardig bestaan geven”

Stichting Quiet zet zich in 13 steden in Nederland in voor mensen die leven in armoede, of stille armoede: de armoede die je ziet en niet ziet. “We lossen niet het probleem op,” zegt Willem de Keijzer, projectleider van Stichting Quiet Community in Breda, “maar we willen onze members vooral meegeven dat ze ertoe doen en hen een menswaardig bestaan geven.”

Vertellen

“Binnen Quiet werken we met de 3 V's: Vertellen, Versterken, Verzachten”, vertelt Willem de Keijzer. “In ons tijdschrift Quiet 500 vertellen we over armoede en stille armoede. Daarmee willen we het probleem bespreekbaar maken, zodat de schaamte erover minder wordt.” Het helpt volgens Willem dat er nu heel veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. “Dat maakt het iets minder moeilijk om erover te praten en hulp te aanvaarden.”

Versterken

“Iedereen die armoede ervaart mag member worden van onze community”, vertelt Willem. “Wij stellen geen ondergrens van inkomen en je hoeft geen bankafschrift te laten zien om lid te kunnen worden. Wij werken vanuit vertrouwen. Elke nieuw lid krijgt wél een gesprek met mij of mijn collega Chantal van Dravik.”

Voor de members van Stichting Quiet, worden allerlei gratis acties, lezingen en workshops georganiseerd. Zoals creatieve workshops die regelmatig worden verzorgd door De Nieuwe Veste en de SMO. En met Sinterklaas, toen ouders speelgoed mochten komen halen om hun kinderen toch een leuke sinterklaas te geven. En ook op de kerstmarkt konden Bredanaars die armoede ervaren gratis cadeaus uitzoeken.

Verzachten

Quiet werkt met sponsoren die de members belangeloos een geluksmoment willen geven om zo de armoedesituatie even te vergeten. Zo zijn er theaters die mensen gratis willen laten genieten van een voorstelling. Of kappers die maandelijks een aantal stadsgenoten gratis knippen. “Restaurant Lolo aan de Ginnekenmarkt verzorgt voor 40 members een gratis kerstdiner”, vertelt Willem. “Dat is toch prachtig! Zo creëren we samen grote en kleine juichmomenten voor onze members.”

Wil je member worden van Quiet, of weten hoe jij als ondernemer ook je steentje bij kunt dragen? Kijk dan op de website van Quiet Breda