Samen sporten

Samen sporten

Op de een na laatste dag van het  Mee-Makers Festival lieten verschillende organisaties die betrokken zijn bij Verbeter Breda zich van hun sportieve kant zien. Zij namen het bij Voetbalvereniging Advendo tegen elkaar op in het eerste Verbeter Breda Voetbaltoernooi. Waar – zo benadrukte Rutger van Eijken van het Urban Living Lab – kennismaken en verbinden voorop stonden.


Voor de lol

In totaal speelden er 6 teams. SMO Breda e.o.Goedzooi en de Gemeente Breda leverden ieder een team. Curio had er twee: een met docenten en een met studenten. En er was een gemixt team met mensen van Stichting Emmaus LangewegAvans HogeschoolAvans en Curio
 
Waar het ene team bloedfanatiek aan de start van elke wedstrijd verscheen, speelden anderen duidelijk voor de lol. Op de vraag of het goed gaat, antwoordden spelers van het team van Goedzooi: “Niet echt, maar het is wel heel gezellig!”

Gewonnen

Uiteindelijk ging het team tweedejaars studenten van Curio er met de beker vandoor. Maar de andere teams hebben ook wat gewonnen met hun deelname. Zo zegt programmamanager Verbeter Breda Debby den Heijer na afloop enthousiast: “Je leert elkaar eens op een heel andere manier kennen. Dit zouden we vaker moeten doen.”


Wil jij ook bijdragen aan een beter Breda voor ons allemaal? Kijk dan op www.verbeterbreda.nl wat jij kunt doen om Breda mooier te maken.