Nieuws

Jeugd Ontbijt Breda: “Je kunt je op school niet concentreren met een lege maag”

Reginald Berretty woont pas één jaar in Breda, maar heeft die tijd al goed besteed. Met het project Jeugd Ontbijt Breda wil hij zorgen dat geen enkele basisschoolleerling in Breda met een lege maag naar school hoeft.

Een paar jaar geleden kwam Reginald Berretty voor zijn werk in contact met de Voedselbank in Den Bosch. Daar zag hij dat er ook in ons land kinderen hongerlijden. “Daar werd ik heel verdrietig van”, vertelt de ondernemer. “Ik kon haast niet geloven dat er in een rijk land als Nederland kinderen zonder eten naar school moeten.” Hij besloot om dit probleem aan te pakken zodra hij wat meer tijd had.

Lees hier het volledige artikel

Voorkomen is beter dan genezen - Frank de Haan

Voor mensen die minder geld hebben, lijkt het moeilijker om gezond te blijven. Dat merkt Frank de Haan, manager bestuur en strategie van Amphia, in ons Bredase ziekenhuis.

“De patiënten die het vaakst in Amphia komen, wonen in de 'armere' wijken van Breda”, weet Frank. “Zij hebben van jongs af aan vaak minder goed geleerd hoe je gezond leeft. En als je als kind niet leert hoe je goed voor jezelf zorgt, is het moeilijk om dat op latere leeftijd jezelf nog aan te leren.”

Lees hier het volledige artikel

“Wat zijn mensen sterk! Ondanks armoede en problemen” - Sinéad Power

Sinéad Power is een van de leden van de initiatiefgroep Verbeter Breda. Haar drijfveer: dat kinderen niet de schulden en de zorgen van hun ouders hoeven te erven. In de afgelopen maanden sprak zij vele bewoners van focuswijken van Breda. En ze heeft grote dromen voor haar stad...

Lees hier het volledige artikel

De Burgemeester en Wethouders over Verbeter Breda:Samen met de hele stad werken aan een beter Breda. Eerste acties van start

In een brief aan de gemeenteraad schrijven de Burgemeester en Wethouders van Breda dat ze blij zijn met het programma Verbeter Breda. En ook hoe belangrijk het is dat we allemaal meewerken. Aan een beter Breda voor iedereen. Dit is wat er in de brief staat.

Lees hier het volledige artikel

Nieuwsbrieven Verbeter Breda

Benieuwd naar onze eerdere uitgebrachte nieuwsbrieven? Klik op de onderstaande button om deze te bekijken.

Nieuwsbrieven