Nieuw kunstgrasveld brengt mensen bij elkaar

Voetbalvereniging WDS in Haagse Beemden krijgt een nieuw kunstgrasveld. De gemeente ondersteunt WDS met een bijdrage in het kader van Verbeter Breda. Het hoofddoel van deze bijdrage van de gemeente: de bewoners van de verschillende buurten rondom de voetbalclub met elkaar verbinden. 

De initiatiefgroep Verbeter Breda voerde in 2021 ook in de wijken Kesteren, Muizenberg, Kroeten en Heksenwiel veel gesprekken met bewoners over hun buurt. Hieruit kwam de wens naar verbondenheid met de andere buurten en de bewoners naar voren. Met de komst van een kunstgrasveld krijgt deze wens concreet vorm.

Al langer kreeg WDS verzoeken van partijen die een locatie zochten voor hun sportieve activiteiten. Onder hen Grote Broer en Zus, Breda Actief, Surplus, Mooi Werk, NAC Maatschappelijk en diverse scholen. Met het nieuwe kunstgrasveld beschikt Haagse Beemden over een locatie waar al deze maatschappelijke partijen gebruik van kunnen maken. Samen sporten; het gehele jaar door.

De aanleg van het kunstgrasveld start half juni. Naar verwachting kan het veld vanaf augustus of september gebruikt worden.